Stukadoor

Een stukadoor is een vakman die muren, plafonds en zelfs gevels afwerkt met een afwerklaag. Deze laag dient ter bescherming of ter decoratie van het interieur van een woning. De afwerklaag bestaat uit een pleister of speci van verschillende samenstellingen. Een stukadoor wordt ook wel bezetter, plakker of stucadoor genoemd.

Stukadoor

Stukwerk in verschillende structuren

Wanneer er gesproken wordt over 'stucen', ook wel als 'stuken' geschreven, doelt men op het egaal afwerken van muren, plafonds of gevels. Een stukadoor kan zorgen voor deze egale afwerking, maar er kan ook gekozen worden voor een waaier- of korrelstructuur, crepi of zelfs sierpleister. Stukwerk geeft een duurzaam eindresultaat en u kunt uw woning compleet naar eigen voorkeur laten stuken.

Stucwerk is zwaar werk wat steeds vaker en vaker wordt uitbesteed aan de stukadoor. Pleister droogt erg snel, de verwerkingstijd is kort waardoor er heel snel gestuct moet worden. Een stukadoor kan door zijn ervaring in een hoog tempo werken. Het is dus zeker aan te raden om een stukadoor aan te nemen voor uw stucwerk.

Stukadoors uit uw regio vergelijken

Als u wilt besparen op uw stukadoor of simpelweg meerdere stukadoors wilt vergelijken in prijs en kwaliteit kunt u hier gratis meerdere offertes opvragen. Door verschillende stukadoors te vergelijken in prijs en kwaliteit kunt u aanzienlijk besparen. Vraag nu geheel vrijblijvend meerdere offertes aan van verschillende stukadoors bij u in de buurt!

Vragen

Dat mag altijd.

Prijzen van stukadoorsfirma's kunnen nogal verschillen. Vaak wordt zoals hierboven staat beschreven gewerkt met een prijs per m2. Maar ook kan er worden gewerkt met een uurprijs. Uurprijzen van stukadoors kunnen liggen tussen de €25 en €55 per uur.
De beste manier om te besparen is door meerdere stukadoors uit uw regio te vergelijken. Zo kunt u eenvoudig kiezen voor een goede stukadoor tegen de meest aantrekkelijke prijs!
Jazeker. Voorbereidingen die u zelf kunt doen zijn het leeghalen van de ruimtes waarin gestuct moet worden, het afplakken van deze ruimtes, eventueel het verwijderen van radiatoren en deuren. Denk verder aan het verwijderen van eventuele behangresten, schroeven, spijkers, haakjes etc.