Stucadoor

Onder een stucadoor verstaan we een vakman die plafonds, muren en zelfs buitenmuren afwerkt met een laag pleister of speci. De laag dient ter bescherming en ook ter decoratie van het interieur van een huis.

Stucadoor

Stucwerk in diverse soorten

Wanneer we dus spreken over stucen, ook wel als stuken geschreven, wordt er gedoeld op het egaal of met structuur afwerken van muren plafonds of gevels. Er kan door de stucadoor een egale afwerking worden aangebracht zoals bijvoorbeeld pleister, maar er kan ook gekozen worden voor een korrelstructuur of waaierstructuur zoals bijvoorbeeld Spachtelputz. Met het juiste stucwerk zorgt u voor een goede en duurzame basis voor uw interieur.

Omdat stucwerk erg zwaar is geen gemakkelijke klus is, dient dit uitgevoerd te worden door een professionele stucadoor. Pleister droogt snel, de verwerkingstijd is dus vrij kort en daardoor moet erg goed worden doorgewerkt. Door de kennis en ervaring van de stucadoor kan deze in hoog tempo doorwerken en zo zorgen voor een optimaal stuc resultaat.

Stucadoors uit de buurt vergelijken

U kunt behoorlijk besparen op uw stucadoor wanneer u meerdere offertes van stucadoors uit uw regio met elkaar vergelijkt op prijs en kwaliteit. Plaats hier geheel gratis en vrijblijvend uw opdrachtomschrijving en ontvang meerdere stukadoor offertes. Vergelijk en bespaar!

Vragen

Dat mag altijd.

Prijzen van stucadoors verschillen per firma. Gemiddelde uurprijzen liggen tussen de €25 en €55 per uur. Vergelijk daarom altijd meerdere stukadoors, zo vindt u eenvoudig een goede stucadoor tegen de beste prijs!
De meest voorkomende vormen van sierpleister zijn spachtelputz, rustiekputz, granol of barok.
Dit is afhankelijk van de dikte van de stuclaag. Aangehouden kan worden dat iedere millimeter stucwerk ongeveer één dag moet drogen. Wanneer de gehele oppervlakte dezelfde kleur heeft, kan worden aangenomen dat het stucwerk volledig droog is.