Stuc

Stuc is een laag pleister die wordt aangebracht op een binnen- of buitenmuur of plafond. Stuc wordt ook wel stucwerk of pleisterwerk genoemd en kan ook, kort na aanbreng, worden bewerkt met behulp van sjablonen om zo een kunstzinnig en decoratief geheel te creëren. Met stuc wordt een goede en netjes afgewerkte basis gelegd voor uw woning.

Stuc

Verschillende soorten stuc

Stuc bestaat er in diverse soorten. Hieronder zullen we kort de meest voorkomende soorten stuc bespreken.

Spachtelputz
Spachtelputz is een gestructureerde afwerking met daarin fijne korrels van 0,5 tot 2mm groot. Spachtelputz is erg hard en beschadigd daardoor niet zo snel. Het nadeel ervan is wel dat het een wat scherpere structuur heeft en het zeer kan doen wanneer u er langs schraaft.

Latex spuiten
Deze soort stuc wordt gespoten en is met verf behandeld. De structuur is glad en kan in elke gewenste kleur worden aangebracht. Het voordeel is dat u hierna uw wanden dus niet meer hoeft te verven. Het nadeel van Latex spuiten is wel dat het wat meer besmettelijk is dan Spachtelputz.

Spuitwerk
Het voordeel van spuitwerk is dat het in iedere gewenste korrel grote en kleur kan worden aangebracht. Deze afwerking is ook meer besmettelijk dan Spachtelputz maar daarentegen niet zo scherp.

Pleisterwerk
Pleisterwerk is stucwerk dat geheel glad is. Deze laag kan na opdroging van een laag verf worden voorzien.

Buiten stucwerk
Buiten stucwerk kan in principe in vele soorten afwerkingen mits deze cement gebonden zijn.

Spackspuiten
Spackspuitwerk wordt aangebracht met een spackspuit en bevat een korrel die vrij hard is en ongeveer 2mm dik is. Spack spuit is goedkoop omdat het dankzij de spuittechniek snel aangebracht kan worden. Dit type pleister is wel wat gevoeliger voor eventuele beschadigingen.

Twijfelt u over welke soort stuc het beste geschikt is?

Vraag dan informatie en advies aan de stukadoor. Laat uw opdrachtomschrijving hier achter en u ontvang meerdere offertes van stukadoors uit uw regio. Deze kunnen u helpen bij het maken van een keuze wat betreft stuc materiaal. Daarnaast kunt u de stukadoors zo ook eenvoudig met elkaar vergelijken. Zo kunt u aanzienlijk besparen op uw stucwerk!

Vragen

Dat mag altijd.

Stucwerk prijzen kunnen verschillen per stukadoorsbedrijf. Uurprijzen van stukadoors kunnen liggen tussen de €25 en €55 per uur. Vergelijk altijd meerdere stukadoors, zo vindt u eenvoudig de beste prijs!
Rustiekputz is een vorm van sierpleister. Het is stoot- en boenvast en dus gemakkelijk schoon te maken. Rustiekputz is een zeer populaire en praktische vorm van wandafwerking.
Jazeker. Op deze manier kunt u de muren en of het plafond na droging direct voorzien van een mooie verftint!