Pleisterwerken

Pleister, ook wel pleistermortel genoemd, is een fijn betontype van enkele millimeters tot enkele centimeters dik. Pleister bestaat voor het merendeel uit gips of kalk, soms wordt pleister met zand of andere fijne toeslagen vermengd. Dit wordt vervolgens aangebracht op uw muur of plafond.

Pleisterwerken
Als u zand vermengd in uw pleister geeft dit een korrelig effect. Als dit is aangebracht kan er geschilderd gaan worden. Het doel van pleisteren is om muren of plafonds egaal af te werken, op deze manier kunnen ze later mooi en gemakkelijk afgewerkt worden met verf of behang. Pleister wordt ook wel kalk, witkalk, muurkalk, plaaster, pleistermortel, pleisterkalk, stuc of witsel genoemd.

Pleisterwerk

Pleisterwerk is tegenwoordig vooral glad of met een gekorrelde structuur, maar zonder versieringen. Een bijzondere vorm van pleister is spachtelputz, dit is een kunststofgebonden pleister en bestaat voor het grootste deel uit marmerkorrels. Andere 'sierpleisters' zijn rustiekputz en granol.

Als pleisterwerk wordt aangebracht met profielen of sierlijsten spreken we van stuc, stucco of sierstucwerk. Dit werk is erg gespecialiseerd en hiervoor zal een echte vakman langs moeten komen.

Pleisterwerken offertes

Omdat pleisterwerken zeer gespecialiseerde werkzaamheden zijn is het raadzaam om een professionele stukadoor in te huren. U kunt, door uw pleisterwerk opdracht in te sturen, tot wel 40% besparen op de klus. Kom direct in contact met stukadoors uit uw regio en kies vrijblijvend uw vakman!

Vragen

Dat mag altijd.

Prijzen van stukadoorsbedrijven kunnen nogal verschillen. Vaak wordt gewerkt met een prijs per m2. Maar ook kan er worden gewerkt met een uurprijs. Uurprijzen van stukadoors kunnen liggen tussen de €25 en €55 per uur. Vergelijk altijd meerdere stukadoors, zo vindt u eenvoudig de beste prijs!
De meest voorkomende vormen van sierpleister zijn spachtelputz, rustiekputz, granol of barok.
Over het algemeen zijn er 4 verschillende soorten pleisterwerk voor de badkamer: tadelakt, beton ciré, microcement- en beton en terrastone. Bepaal met uw stucadoor welke soort het meest geschikt is voor uw persoonlijke situatie.