Plamuren

Plamuren is niets meer dan het opvullen van gaten en scheuren. Gaten en scheuren kunnen de uitstraling van uw woning enorm verpesten. Plamuren is iets wat u zeker zelf kunt doen, u heeft echter wel een aantal dingen nodig.

plamuren
Ten eerste heeft u plamuursel nodig en een plamuurmes. Het is misschien gemakkelijk om met twee plamuurmessen te werken, het beste is om dan een brede en een smalle te gebruiken. Het brede mes gebruikt u om een voorraad plamuur op te leggen en met het smalle mes smeert u het plamuursel uit. Ook heeft u het nodige geduld nodig. Sommige gaten of scheuren moet u meerdere keren plamuren.

Waar op letten bij plamuren?

Voordat u gaat plamuren is het verstandig eerst uw te plamuren gedeelte goed schoon te maken en eventueel te schuren. Zorg er verder voor dat uw plamuurmessen schoon zijn en een glad oppervlak hebben. Wanneer uw het plamuursel gaat uitsmeren moet u proberen dit in één beweging te doen, al het plamuursel dat niet in het op te vullen gat of scheur terecht komt moet u verwijderen om oneffenheden te voorkomen.

Ook is het aan te raden om het plamuursel in meerdere laagjes aan te brengen in plaats van één dikke laag, zo kan het beter uitharden. Wanneer het plamuursel opgedroogd is kunt u de muur of het plafond verder afwerken door het op te schuren en eventueel te schilderen. Maak uw messen gelijk schoon omdat opgedroogd plamuursel erg lastig te verwijderen is.

Plamuren laten uitvoeren door een professionele stukadoor

Heeft u toch liever dat deze klus door een professional wordt uitgevoerd, vul dan geheel vrijblijvend en gratis ons formulier in en uw ontvangt snel meerdere offertes van stukadoors uit uw regio. U kunt zo gemakkelijk een professionele stukadoor inhuren tegen een scherpe prijs!

Vragen

Dat mag altijd.

U kunt plamuurwerk prima zelf uitvoeren maar u kunt er ook voor kiezen dit een stukadoor te laten doen. Uurprijzen van een stukadoor kunnen liggen tussen de €25 en €55 per uur. Vergelijk altijd meerdere stukadoors, zo vindt u eenvoudig de beste prijs!
Doorgaans worden drie soorten stucwerk onderscheiden voor de buitenmuur: gepleisterde plint (een stuklaag op basis van cement), schuurwerk (pleister met een waterafstotende eigenschap) en spachtelputz (sierlijk stucwerk met een wind- en weervaste eigenschap).
Jazeker. Voorbereidingen die u zelf kunt doen zijn het leeghalen van de ruimtes waarin gestuct moet worden, het afplakken van deze ruimtes, eventueel het verwijderen van radiatoren en deuren en in overleg met de stukadoor kunt u de muren ook voorbehandelen. Denk verder aan het verwijderen van eventuele behangresten, schroeven, spijkers, haakjes etc.