Plakker

Een plakker kan voor u uw muren netjes afwerken. Dit kan geheel glad of met een bepaalde structuur. Op deze manier wordt er een basis gelegd voor een mooie woonruimte. Er zijn diverse soorten stucwerk die een plakker voor u kan aanbrengen.

Plakker

Raapwerken of pleisterwerken

Doorgaans wordt een plakker ingehuurd voor raap- of pleisterwerken. Dit is eigenlijk de basis voor een nette afwerking. Er is bij een afgewerkte muur geen verschil zichtbaar tussen raapwerk en pleisterwerk, dit komt omdat het verschil 'm zit in de dikte van de laag pleister. Pleisterwerken zijn doorgaans zo'n 1 tot 6 mm dik terwijl de dikte van raapwerken zit tussen de 7 mm en 5 cm. Een plakker kan door middel van raapwerk ook ondergronden vlak maken die zeer ongelijk zijn.

Wanneer een plakker een muur vlak heeft gemaakt door middel van raap- of pleisterwerk, kan deze eventueel daarna verder worden afgewerkt. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een sausklare afwerking, ideaal voor als u zelf daarna de muur van een likje verf wilt voorzien.

Plakker kan ook sierpleister aanbrengen

Door gebruik te maken van sierpleister kan een plakker uw muren voorzien van een bepaalde structuur. In het pleisterwerk zijn dan kleine marmel- of kwartskorreltjes verwerkt die zorgen voor een mooie structuur in het pleisterwerk. Ook kunnen veel soorten sierpleister meteen in kleur aangebracht worden, zo hoeft u na de afwerking met pleister uw muren niet meer te schilderen.

Bent u van plan om een plakker in te schakelen?

Het is dan aan te raden om meerdere stukadoor offertes aan te vragen van diverse plakkers bij u uit de buurt en deze na ontvangst goed met elkaar te vergelijken. Zo kunt u behoorlijk op uw stucwerk besparen en daarnaast ook eenvoudig kiezen voor de plakker met de voor u beste prijs-kwaliteit verhouding.

Vragen

Dat mag altijd.

Prijzen voor een plakker kunnen nogal verschillen. Vaak wordt gewerkt met een prijs per m2. Maar ook kan er worden gewerkt met een uurprijs. Uurprijzen van plakkers kunnen liggen tussen de €25 en €55 per uur. Vergelijk altijd meerdere plakkers, zo vindt u eenvoudig de beste prijs!
Rustiekputz is een vorm van sierpleister. Het is stoot- en boenvast en dus eenvoudig schoon te maken. Rustiekputz is een zeer populaire en praktische vorm van wandafwerking.
Jazeker. Op deze manier kunt u de muren en of het plafond na droging direct voorzien van een mooie verftint!