Crepi

Crepi, ook wel sierpleister, gevelpleister of gevelbepleistering genoemd, is een materiaal om zowel de binnenmuren als de gevel buiten af te werken. Crepi als gevelmateriaal wordt gezien als volwaardig alternatief voor baksteen of andere soorten gevelsteen.

Crepi
Crepi of gevelpleister bestaat uit granulaten of vulstoffen, hulpstoffen en een bindmiddel. Het hoofdbestandsdeel (granulaat of vulstof) van crepi is zand of  een granulaat van natuursteen zoals marmer, kwarts, graniet enzovoorts. Om de pleister vuilafstotend te maken, schimmeldodend te maken of waterafstotend te maken kunnen er hulpstoffen worden toegevoegd. Het bindmiddel is voor de granulaten, om deze samen te houden. Dit bindmiddel kan een natuurlijk bindmiddel zijn maar er zijn ook gevelpleisters op basis van synthetische bindmiddelen of lijmen zoals acrylaathars of siliconen.

Waar crepi vroeger gemaakt werd van kalkmengsel is dit nu dus niet meer het geval. Deze traditionele leempleister is nog wel te verkrijgen, bijvoorbeeld als u op zoek bent naar een gevelpleister die vriendelijk is voor het milieu. Natuurlijke pleisters zijn gemaakt van leem of kalk. Deze natuurlijke pleisters worden ook wel minerale pleisters genoemd doordat ze vaak minerale gesteenten bevatten. Daarentegen bevatten chemische pleisters stoffen die niet organisch zijn, zoals siliconenpleisters.

Gevelbepleistering

Crepi wordt per laag aangebracht, ten beginne met een basispleister die op de buitenmuur of op de isolatie wordt aangebracht. Daarna volgt een laag gevelpleister waarna deze wordt afgewerkt met een toplaag in de kleur naar keuze.

Crepi is makkelijk te renoveren, scheuren kunnen worden bijgewerkt waarna de crepi geverfd kan worden met een speciale gevelverf. Crepi is er in heel veel verschillende kleuren. Minerale gevelpleisters kunnen in wel 150 verschillende kleuren geleverd worden. Voor synthetische pleister zijn er wel 300 kleuren waaruit gekozen kan worden!

Crepi offertes vergelijken

Crepi of gevelbepleistering professioneel aan laten brengen voor een voordelige prijs? Stuur uw opdracht gratis en vrijblijvend in en kom direct in contact met meerdere stukadoors uit uw eigen regio. Vergelijk en kies voor de vakman die u het best aanspreekt qua prijs en werkwijze. Bespaar tot wel 40%!

Vragen

Dat mag altijd.

Voor het renoveren van een gevel met crepi dient rekening gehouden te worden met een prijs van zo'n €80 tot €120 per m2. Dit is dan inclusief isolatie en afwerking.
Over het algemeen ligt dat aan de dikte van het stucwerk. Normaal gesproken dient iedere millimeter stucwerk ongeveer één dag te drogen. Wanneer de geheel gestucte oppervlakten dezelfde kleur heeft kan ervan worden uitgegaan dat het stucwerk volledig is gedroogd.
De beste manier om te besparen is door meerdere stukadoorsbedrijven uit uw omgeving te vergelijken. Zo kunt u gemakkelijk kiezen voor een goede stukadoor tegen de beste prijs!