Spachtelputz, wat is het precies?

Mike avatar

Mike op 11-02-2015

Spachtelputz is al jaren een erg populaire vorm van wandafwerking. Vooral binnenshuis is spachtelputz een vaak geziene stucsoort. Maar wist u dat spachtelputz ook prachtige resultaten geeft voor buitenshuis, bijvoorbeeld voor uw voorgevel? Lees alles over spachtelputz als wandafwerking in dit artikel!

Spachtelputz

Spachtelputz - een populaire stucsoort

Spachtelputz is al sinds jaar en dag een erg populaire manier om wanden te stucen. Logisch ook, want deze vorm van wandafwerking kent vele voordelen. Bovenal spreekt voor velen de mooie afwerking aan, maar spachtelputz is bijvoorbeeld ook erg goed te reinigen. Met een borstel en lauwwarm water reinigt u eenvoudig uw met spachtelputz gestucte muur. Daarnaast is spachtel putz kleurecht. Dit houdt in dat u uw wanden achteraf niet meer hoeft te schilderen als deze in kleur is aangebracht. Eventuele (kleine) beschadigingen zijn hierdoor minder goed zichtbaar op de wanden. Wel zo fijn natuurlijk!

Spachtelputz voor buiten

Velen kennen de wandafwerking als een typische wandafwerking voor muren binnenshuis, maar ook buitenshuis is deze stucsoort uitstekend toe te passen. Vooral voorgevels kunnen een lust voor het oog zijn! Goed impregneren van de voorgevel is hierbij wel een aanrader.

Verschillende korreldiktes

Er zijn verschillende korreldiktes mogelijk bij deze stucsoort. De meeste stucadoors hanteren echter diktes tussen de 1 en anderhalve millimeter. Geheel afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren kunt u zelf kiezen voor de structuur van de spachtelputz. Zo heeft u altijd een unieke wandafwerking die volledig aan uw wensen voldoet.

Kosten

De kosten van spachtelputz zijn lastig vast te stellen. Zo is er bijvoorbeeld spachtelputz die wel geschikt is voor gebruik binnenshuis, maar absoluut niet op buitenmuren toegepast kan worden. Ook onderlinge prijzen tussen stucadoors kunnen de prijs behoorlijk opdrijven. Of verlagen natuurlijk!

Het loont dan ook zeker om verschillende vaklui met elkaar te vergelijken. In sommige gevallen bespaart u voor hetzelfde geleverde werk tot wel 40%. Door prijzen van experts te vergelijken en juiste keuzes te maken verzekerd u zichzelf altijd van de beste prijst voor uw stucwerk!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!