Granol stucwerk, wat zijn de voordelen?

Mike avatar

Mike op 02-05-2015

Granol staat als stucsoort bekend als duurzaam en kras- en stootvast. Deze stucsoort is erg populair vanwege de mogelijkheid om bijzondere patronen te creëren door de grove structuur. Ontdek hieronder alles over Granol als stucsoort!

Gronal stucwerk

Granol als stucsoort

Granol kwam op als stucsoort in de jaren 70 en 80. Granol was in die tijd erg populair als wandafwerking en daarom zien we deze stucsoort veelal terug in oudere woning. Daarmee heeft Granol de naam een ouderwetse wandafwerking te zijn, maar wanneer granol wordt aangebracht door een professionele stukadoor krijgen de wanden een bijzonder sierlijke uitstraling. Dit komt onder meer door de bijzondere structuur.

Structuur

Granol heeft een grovere structuur dan bijvoorbeeld spachtelputz en rustiekputz. Dankzij die grovere structuur kunnen er bijzondere patronen ontstaan. Een bekende manier om granol aan te brengen is bijvoorbeeld 'de waaier'. De waaier wordt verkregen door al draaiende de granol op de muur te vegen. Een andere bekende variatie is 'de boomschors'. De granol wordt in verticale vegen op de muur aangebracht waardoor er verticale groeven ontstaan. Deze groeven doen denken aan de schors van een boom.

Vergelijkbare stucsoorten

De bekendheid van granol komt door de kenmerkende structuur, maar er zijn naast granol nog andere soorten stucwerk met een korrelstructuur. Hierbij moet u bijvoorbeeld denken aan spachtelputz, rustiekputz en spack spuiten.

Kosten granol

De kosten voor granol als wandafwerking zijn afhankelijk van de stukadoor. Ook de hoeveelheid vierkante meters en eventuele 'lastige meters' binnen het oppervlak worden meeberekend. Lastige meters zijn bijvoorbeeld hoeken en/of plekken die lastig te bereiken zijn. De gemiddelde prijs om granol aan te laten brengen als wandafwerking is zo'n € 16,- per vierkante meter. Precieze prijzen zijn te achterhalen bij een specialist.

Besparen op de kosten voor granol als stucwerk is vrij eenvoudig. Door specialisten met elkaar te vergelijken kunt u flink besparen op de arbeidskosten. Onderlinge prijzen kunnen namelijk aanzienlijk verschillen en door meerdere experts met elkaar te vergelijken kunt u soms tot wel 40% besparen op de kosten voor granol!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!