Glad stucwerk: wat is er mogelijk?

Mike avatar

Mike op 28-01-2016

Glad stucwerk houdt in dat de stukadoor strakke en gladde wanden oplevert. Dit is een zeer specialistisch karwei en men laat het daarom meestal over aan een gespecialiseerde vakman. Welke mogelijkheden heb je precies met glad stucwerk? We hebben de opties hieronder voor je op een rijtje gezet.

Glad stucwerk

Soorten glad stucwerk

Glad stucwerk hoeft niet altijd het saaie witte stucwerk te zijn wat veel mensen voor zich zien bij het horen van de term glad stucwerk. Je hebt tegenwoordig gelukkig veel meer opties!

Sausklaar stucwerk

Het glad maken van de muren noemen we sausklaar stucwerk. Wanneer er sprake is van een ongelijke ondergrond is hier veel pleister voor nodig, wat we raapwerk noemen (7 millimeter tot 3 centimeter dik cementgebonden). Bij een dunne laag pleister spreken we van pleisterwerk (1 tot 6 millimeter). Muren kunnen zonder verdere afwerking geschilderd worden. Sausklaar stucwerk heeft als nadeel dat het vrij kwetsbaar is en het verfwerk relatief snel beschadigd. Voordeel van sausklaar stucwerk is dat je een erg moderne uitstraling geeft aan de ruimte; sausklaar stucwerk is kaarsrecht, spatzuiver en zeer glad.

Leemstuc

Met leem geef je een ruimte een warme uitstraling. Dit komt doordat leem een natuurlijk, duurzaam en ecologisch product is. Leemstuc geeft je woning een prettig woonklimaat doordat mede door de leemstuc de luchtvochtigheid in de woning wordt gereguleerd. Dit heeft als voordeel dat de woning 's zomers lekker koel en 's winters aangenaam warm blijft. Daarnaast heeft leem ook een geluiddempende werking. Leemstuc is dus niet alleen mooi, maar vooral ook erg praktisch.

Betonlook (Béton Ciré)

Béton ciré zorgt voor een echte betonlook, wat prima past in menig keuken of badkamer. Béton ciré is op cementbasis en daardoor zeer geschikt voor toepassing in vochtige ruimtes. De tegels in de badkamer zou je zelfs weg kunnen laten om mee te gaan met de laatste trend; badkamers in betonlook!

Pandomo afwerking

Een pandomo afwerking geeft een ruimte een moderne en industriële uitstraling. Populaire ruimtes voor de pandomo wandafwerking zijn de badkamer, de keuken en het toilet. Door de oliebehandeling is de muur water- en vuilafstotend en eenvoudig te reinigen. Bijkomend voordeel is dat pandomo stucwerk in veel verschillende kleuren te verkrijgen is.

Glad stucwerk door een stukadoor

Als jij ook liever niet zelf aan de slag gaat met glad stucwerk en dit specialistische karwei liever over laat aan een professional is het goed om te weten dat je vrij eenvoudig kunt besparen op glad stucwerk. Stukadoors hanteren onderling namelijk uiteenlopende tarieven voor hun diensten. Door offertes van meerdere stukadoors met elkaar te vergelijken kies je gemakkelijker de voordeligste vakman en kun je rekenen op een mooie besparing voor het gladde stucwerk. Mensen die de vergelijking eerder maakten bespaarden in sommige gevallen zelfs 40% op de totale kosten voor glad stucwerk!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!