Gipsmortel, de verschillende types

Mike avatar

Mike op 25-08-2015

Gipsmortel is een ideaal middel om oud stucwerk te repareren of als nieuw stucwerk te gebruiken. Het is een natuurlijk, milieuvriendelijk middel en daarnaast werkt het ook brandvertragend. Als u gipsmortel wilt gebruiken voor uw stucwerk, dan is het van belang om helder te hebben welke soorten u het best voor uw klus kunt gebruiken. In dit artikel bespreken we de soorten gipsmortel die verkrijgbaar zijn.

Gipsmortel soorten

Gipsmortel als reparatiemiddel gebruiken

Als u gipsmortel wilt toepassen als reparatiemiddel is het van belang dat u eerst een voorstrijkmiddel moet toepassen. Door dit voorstrijkmiddel zal de gipsmortel goed hechten aan het oude stucwerk. Zorg er wel voor dat alle loszittende delen van het oude stucwerk verwijderd zijn, voordat u het voorstrijkmiddel toepast op uw muur.

Welke soorten gipsmortel zijn er te gebruiken als stucwerk?

Er zijn verschillende soorten gipsmortel die te gebruiken zijn als stucwerk. De drie meest gebruikte soorten zijn: Rotband, Geelband en Goldband.

Rotband gipsmortel

Als u op zoek bent naar een kant en klare hechtpleister voor stucwerk dat klaar moet zijn om behangen te worden, dan is Rotband de perfecte keuze. Ook is Rotband ideaal te gebruiken voor sier- en pleisterwerk en hoeft het maar met 1 laag aangebracht te worden.

Geelband gipsmortel

Geelband is schuurgips die perfect is om te gebruiken als er meer stevigheid vereist is. Geelband is vaak de beste keuze om gebruikt te worden in een vochtige kamer zoals de keuken of badkamer. Bij het gebruik van Geelband wordt de hechting verbeterd waardoor er een fijne structuur bereikt kan worden.

Goldband gipsmortel

Als u wilt gaan voor glad pleisterwerk binnenshuis, dan is Goldband de beste keuze. Goldband kunt u gebruiken op de meeste steenachtige ondergronden te gebruiken, met uitzondering van beton.

Moeite met kiezen? Raadpleeg een stukadoor!

Als u niet goed weet wat voor u de beste keuze is of u niet weet hoe u het aan moet brengen, dan kunt u het beste een stukadoor raadplegen. De stukadoor kan u helpen op gebied van advies in combinatie met de uitvoering van het stucwerk. Als u op zoek bent naar een stukadoor, is het verstandig om meerdere stukadoors te vergelijken middels offertes.

Deze offertes zijn gratis en vrijblijvend aan te vragen, en kunnen u gemakkelijk aantonen welke stukadoors uw klus voor de beste prijs kunnen klaren. Wacht daarom niet langer en vraag offertes aan voor uw stucwerk.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!