Garantie op stucwerk, hoe zit dat?

Mike avatar

Mike op 29-07-2015

Als u stucwerk laat doen door een stukadoor verwacht u dat er niets mis kan gaan. Helaas kan er zo nu en dan wat fout gaan waardoor uw stucwerk verpest wordt. In dat geval kunt u gebruik maken van uw garantie. In dit artikel leest u meer over de soorten stucwerk, en wanneer u er recht op heeft.

Stucwerk garantie

Welke soorten garantie zijn er voor stucwerk?

Net als alle producten zijn er ook garantieregelingen voor stucwerk. Deze zijn er in twee verschillende soorten.

Aflevergarantie op stucwerk

De aflevergarantie is de eerste soort garantie voor stucwerk. De aflevergarantie geldt voor de eerste 6 maanden na het opleveren. Het stucwerk dat geleverd is moet geschikt zijn voor normaal gebruik. Als er beschadigingen of gebreken optreden die niet veroorzaakt zijn door het zogeheten bijzonder gebruik, moeten deze hersteld worden door de stukadoor.
Komen de beschadigingen wel door bijzonder gebruik, dan moet u al gebruiker dit betalen. In dit geval is het wel zo dat de stukadoor moet aantonen dat het hier om bijzonder gebruik gaat, en niet u.

Afgesproken garantie met de stukadoor

Als de aflevergarantie afgelopen is, kunt u een nieuwe garantieperiode afspreken met uw stukadoor. Hiervoor moeten beide partijen in een overeenkomst vermelden hoe lang de garantie geldt. U krijgt in dat geval ook een garantiebewijs, waarop deze afgesproken periode staat.

In tegenstelling tot de aflevergarantie moet u tijdens deze garantie wel kunnen aantonen dat beschadigingen door normaal gebruik komen, en niet door bijzonder gebruik.

Specialistengarantie op stucwerk

Als een stukadoor zich heeft aangesloten bij de Nederlandse Ondernemersvereniging Afbouwbedrijven (NOA), dan kan er met een afbouwgarantie gewerkt worden. Deze NOA afbouwgarantie geven de volgende garantieregelingen:
- U krijgt 5 jaar garantie op al het stucwerk voor binnenshuis
- Op stucwerk voor buiten krijgt u 3 jaar garantie

Gebreken worden, mits ze met het stukadoorswerk te maken hebben, kosteloos gerepareerd. Het stucwerk zal ook voldoende aan de ondergrond gehecht blijven.
Als u een geschil heeft met uw stukadoor over een eventuele schuldvraag, dan zal de NOA haar geschillencommissie het meningsverschil beoordelen en verhelpen.

Besparen op stucwerk?

Moet u nog stucwerk laten doen? Vergelijk dan eerst meerdere stukadoors met elkaar. Aangezien de prijzen onderling flink kunnen verschillen is het verstandig om te kijken welke stukadoor uw klus het goedkoopst uit kan voeren. Om goed te vergelijken kunt u verschillende offertes aanvragen die toepasbaar zijn voor uw situatie. Deze offertes zijn ook nog volledig vrijblijvend en kosten u niets. Dit zorgt ervoor dat u in een oogopslag een aanzienlijk bedrag bespaart op uw klus. Wacht dus niet langer en bespaar!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!