Badkamer stucen, soorten stucwerk

Mike avatar

Mike op 02-03-2015

Een badkamer stucen zorgt voor een originele, stijlvolle en hygiënische afwerking. Welke soorten stucwerk zijn er , welke is het beste en welke is het voordeligst voor uw badkamer?

Badkamer stucen

Prijzen stucwerk

De prijs voor het stucen van een badkamer varieert, omdat er enkele factoren meespelen die hier invloed op hebben. De prijs is afhankelijk van de stukadoor, ondergrond, het aantal vierkante meters en uw persoonlijke wensen. Er zijn 4 verschillende soorten stucwerk voor uw badkamer:

- Tadelakt: vanaf €140 per m²
- Beton Ciré: vanaf €100 per m²
- Microcement & microbeton: voor vloeren vanaf €135 per m²; voor wanden vanaf €155 per m²
- Terrastone: prijsindicatie mogelijk via aanvragen offerte

Waarom uw badkamer stucen?

De nieuwste trend op het gebied van stucwerk is het stucen van de badkamer. Het is hygiënisch, origineel en is een erg stijlvol alternatief voor betegelen. Doordat stucwerk erg veelzijdig is kunt u kiezen uit vele soorten afwerkingen. De twee belangrijkste voordelen van het stucen van de badkamer zijn hygiëne en originaliteit.

Hygiëne stucen badkamer

Stucwerk verbeterd de hygiëne in uw badkamer. Dit komt doordat er bij het stucen, in tegenstelling tot betegelen, geen voegen zijn waar schimmel zich in kan nestelen. Er zijn dus ook geen agressieve schoonmaakmiddelen meer nodig om schimmel tegen te gaan.

Originaliteit stucen badkamer

Door middel van stucwerk kunt u unieke patronen creëren in uw badkamer. Het is zelfs mogelijk om uw douche, wastafel en bad met stucwerk in uw badkamer te verwerken. Zo kunt u uw badkamer persoonlijk ontwerpen.

Stucwerk badkamer

Zoals eerder al genoemd zijn er vier verschillende soorten stucwerk.

Tadelakt

Tadelakt is een pleistersoort op basis van kalk en toevoegde pigmenten en is waterafstotend. Door de eeuwenoude, traditionele manier van stucen wordt Tadelakt vaak gebruikt voor een mediterrane, warme badkamer.

Beton Ciré

Beton Ciré is een erg sterke, slijt- en watervaste cementstuc. Het is voor erg veel verschillende badkamers geschikt doordat het in vele kleuren verkrijgbaar is.

Microcement & microbeton

Microcement is een duurzame, hoogwaardige en waterdichte stuc. Microbeton heeft dezelfde eigenschappen als microcement, maar is sterker en kan in een gewenst patroon aangebracht worden. Vooral in Zuid-Amerika is dit razend populair.

Terrastone

Terrastone is een natuurproduct dat dankzij zijn unieke samenstelling ook toepasbaar is op vloeren en in badkamers. Terrastone is een erg duurzaam type stucwerk dat dankzij een hoge PH-waarde schimmelwerend is. Hoe dit er uiteindelijk komt uit te zien hangt af van de manier waarop het wordt aangebracht en wanneer.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!